Dünya

Almanya'da bu yıl sığınmacı yurtlarına 490 saldırı düzenlendi

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, Almanya'da iltica talebinde bulunanlara karşı yabancı düşmanı saldırıların büyük ölçüde arttığını söyledi.

Erbil Başay  | 09.10.2015 - Güncelleme : 09.10.2015
Almanya'da bu yıl sığınmacı yurtlarına 490 saldırı düzenlendi

Berlin
BERLİN

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Berliner Morgenpost gazetesine yaptığı açıklamada, sığınmacılara yapılan saldırıların artmasının kendisini rahatsız ettiğini belirtti.

"İltica talebinde bulunanlara karşı yabancı düşmanı saldırılar büyük ölçüde arttı" diyen Maiziere, "bu sene şuana kadar sığınmacı yurtlarına 490'ın üzerinde saldırı yapıldı" dedi.

Bu saldırıların üçte birinin aşırı sağcı suçlar veya başka nedenlerle poliste sabıka kaydı bulunan kişilerce işlendiğini belirten Maiziere, üçte ikisinin ise şimdiye kadar daha önce suça bulaşmamış bölge insanları olduğunu ifade etti.

"Şiddet uygulayan insan sayısının artması beni endişelendiriyor" diye konuşan Maiziere, bu insanların üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Söz konusu saldırıların kabul edilemez olduğunun bilinmesi gerektiğine ayrıca dikkat çeken Maiziere, "Bu Almanya için utanç vericidir. Gizlice de onaylanmaması gerekir" değerlendirmesinde bulundu. Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.