Dünya

İsrail polisi Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü

Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentinde bir İsrail polisini bıçakladığı iddia edilen Filistinlinin vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Safiye Karabacak, Turgut Alp Boyraz  | 09.10.2015 - Güncelleme : 09.10.2015
İsrail polisi Batı Şeria'da bir Filistinliyi öldürdü

KUDÜS

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "El-Halil kentinde bulunan Kiryat Arba Yahudi yerleşim biriminin batı kapısında bir Filistinli, silahını almaya çalıştığı İsrail polisini bıçakladı. Söz konusu Filistinli çevredeki polisler tarafından vurularak öldürüldü" denildi.

Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı açıklamada, "Doğu Kudüs'te Arap bir şüpheli 14 yaşında bir çocuğu bıçaklayarak hafif yaraladı. Polis ekipleri şüpheliyi olay yerinde yakalayarak, gözaltına aldı" ifadelerine yer verildi. Ayrıca açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Afula kentinde bulunan otobüs terminalinde güvenlik görevlisini bıçaklama girişiminde bulunduğu ileri sürülen Filistinli bir kadının vurularak yaralandığı kaydedildi.

Yahudilerin dini günleri nedeniyle İsrail yönetiminin, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

İsrail, 1967'den beri Doğu Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal altında tutuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın