Dolar
32.45
Euro
34.79
Altın
2,340.08
ETH/USDT
3,125.20
BTC/USDT
63,966.00
BIST 100
9,942.20
Dünya

'ÖSO DAEŞ'i Azez'den uzaklaştırmaya kararlı'

Suriye'deki muhalif gruplardan Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Karslı, terör örgütü DAEŞ'i Türkiye sınırından uzaklaştırmaya kararlı olduklarını söyledi.

25.11.2015 - Güncelleme : 25.11.2015
'ÖSO DAEŞ'i Azez'den uzaklaştırmaya kararlı'

HALEP

Suriye'deki muhalif gruplardan Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, terör örgütü DAEŞ'i Türkiye sınırından uzaklaştırmaya kararlı olduklarını söyledi. 

Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olarak Halep'e bağlı Azez ilçesinde DAEŞ'e yönelik saldırılarını artırdıklarını belirtti. 

Bölgedeki 40 köyün yaklaşık 2 yıl önce DAEŞ militanları tarafından işgal edildiğini hatırlatan Karslı, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 10 gün önce DAEŞ'in denetimine geçen Delha ve Harcele köylerinin kontrolü bugün bize geçti. Çatışmalarda 62 DAEŞ mensubu öldürüldü, 19'u yaralı ve 4'ü de sağ ele geçirildi. Azez'e bağlı Hirbi, Gazele ve Tukli köylerini de alabilmek için yeni cephe açtık. Terör örgütü DAEŞ'i Türkiye sınırından uzaklaştırmaya kararlıyız."

Karslı, Azez'den Fırat Nehri kenarındaki Cerablus kasabasına kadar olan bölgeyi teröristlerinden tamamen arındıracaklarını vurguladı. 

Türkiye'den silah ve lojistik destek beklediklerini ifade eden Karslı, "Eğitimli ve çok deneyimli seçkin askerlerimiz var. Yeterli cephane ve mühimmat olması halinde ise bölgeyi DAEŞ'ten en kısa sürede temizleme gücüne sahibiz" diye konuştu. 

Muhabir: Hasan Özkal Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın