Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,862.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Bekir Bozdağ görevi Kenan İpek'ten devraldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Adalet Bakanı olarak yer alan Bekir Bozdağ, görevi Kenan İpek'ten devraldı.

Aylin Sırıklı, Ferdi Türkten  | 25.11.2015 - Güncelleme : 25.11.2015
Bekir Bozdağ görevi Kenan İpek'ten devraldı

Ankara

ANKARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Anayasamızdaki bazı ayıpları bizim artık geleceğe taşımamamız lazım. Örneğin, 3 bakanı seçim öncesi görevden istifa zorunda bırakan uygulamayı kaldırabiliriz. Bunun siyasi, ideolojik bir yönü yok. Demokratik Türkiye artık bu yanlış uygulamaya son vermelidir. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Adalet Bakanları seçime 3 ay kala istifa etmek durumunda kalmazlar" dedi.

Adalet Bakanlığı toplantı salonunda düzenlenen devir teslim töreni ile Bozdağ, görevi Kenan İpek'ten devraldı. Törene, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz ve Bakanlık yetkilileri katıldı. 

Törende konuşan İpek, 7 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçiminde anayasa gereği tarafsız Adalet Bakanı olarak görevlendirildiğini, 63. Hükümet'te de görevine devam ettiğini hatırlattı. 

İpek, kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

"Kenan Bey'le hizmete devam edeceğiz"

Bekir Bozdağ da yeni kabinede Adalet Bakanı olarak görevlendirildiğini, bunun büyük bir onur ve şeref olduğunu belirterek, "Bu onuru bana güvenenlerin güvendiği şekilde taşıyacağımdan hiç kimsenin endişesi olmamalıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkür eden Bozdağ, görevi 15 ay birlikte çalıştığı, "değerli hukukçu, devlet adamı" Kenan İpek'ten devralmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bozdağ, 7 Haziran seçiminde devrettiği görevini aynı ekipten devraldığını hatırlatarak, "Aziz milletimiz bize 4 yıl verdi. Bu 4 yılı yargı alanındaki faaliyetlerimizle dolu dolu geçirmek niyetindeyiz. Kenan Bey'le beraber 4 yıl koşacağız. Bakanlığı devretti ama bir yere gitmiyor. Yine el ele inşallah Kenan Bey'le ülkemize, milletimize, yargı camiamıza hizmete devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yol haritalarının belli olduğunu, Yargı Reformu Strateji Belgesi ve eylem planının izleyecekleri yolu gösterdiğini ifade eden Bozdağ, "Yapacağımız işlerin hepsi takvimlendirilmiş durumda. O takvim içerisinde, hükümetimizin programı çerçevesinde, önceliklerimizi belirlemek suretiyle Türkiye'de yargı alanında önümüzdeki dilim içerisinde önemli reformlara hep beraber imza atacağız. Adalet Bakanlığında çok yetkin, iyi yetişmiş kadrolar var. Bu ekiple bu adımları kararlı şekilde atacağız ve ülkemize önemli kazanımlar elde ettirmek için uğraşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bekir Bozdağ, yargı reformu içerisinde ciddi planların çok önemli olduğunu, bunların hükümet programında da yer alacağını belirterek, yargıdaki çok başlılığı sona erdirmek, yargılamaları hızlandırmak, adaletin zamanında tecellisini sağlama konusunda yapmaları gereken ciddi işler bulunduğunu anlattı.

Kenan İpek'e bugüne kadarki çalışmaları için teşekkür eden Bekir Bozdağ, bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Bozdağ, "Benim müsteşar arayışım yok. Bir derdim yok. Hazır, beraber inşallah yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Bekir Bozdağ, HSYK'nın yapısı ve seçim usulünün de mutlaka ele alınması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer yeni bir anayasayı hayata geçiremeyeceksek o zaman siyasi partilerle uzlaşma içinde HSYK'nın yapısını ve seçim usulünü yeniden tanzim eden bir adımı Türkiye olarak mutlaka atmamız gerekiyor. HSYK'nın bu yapıyla, bu seçim usulüyle yoluna devam etmesi yargıda daha büyük sorunlara yol açacak niteliktedir. Buradan bu konudaki çağrımı bütün siyasi partilerimize yineliyorum. Bu konu siyaset üstü bir konu. Yargıya hepimizin öyle bakması lazım. Siyasi rekabetin dışında, siyasetin üzerinde bir bakışla ele almamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bozdağ ve İpek, birbirlerine teşekkür ederek, çiçek verdi.

Muhabir: Aylin Sırıklı, Ferdi Türkten

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın